Povećan prihod Mercatora Crna Gora

Dodajte komentar

Mercator Crna Gora, koji je sa 1.244 zaposlena među tri najveća poslodavca u državi, u svojim objektima pod brendom Roda tokom 2013. godine je nastavio stabilno i pozitivno poslovanje. Ostvareni ukupni prihod u posmatranom periodu iznosio je 105,5 miliona eura, što je, uprkos zaoštrenim makroekonomskim uslovima, povećanje od 1,1 odsto u odnosu na 2012. godinu, saopšteno je iz kompanije.

Kako su naglasili, u skladu sa strategijom razvoja u toku 2013. godine otvorene su četiri nove poslovne jedinice, ukupne površine 2.130 kvadratnih metara, čime je obezbijeđeno 68 novih radnih mjesta. Vrijednost investicija u 2013. godini iznosila je 2,6 miliona eura.

“Uspješno poslovanje rezultat je prevashodno intenzivnih trgovačkih aktivnosti i napora da se obezbijede najbolji uslovi kupovine, koji odgovaraju navikama i potrebama kupaca. U tu svrhu Mercator-CG je u 2013. godini u konkurentnost cijena uložio preko 1,3 miliona eura, na osnovu ušteda na području troškovne racionalizacije“, saopšteno je iz kompanije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Takođe, dodaju, tokom 2013. godine realizovana je značajna imidž kampanja – Roda dobar znak.

“A pozitivne reakcije kupaca su još jednom potvrdile da Roda sa konkurentnim cijenama, te kvalitetnim i širokim izborom proizvoda, uspješno zadovoljava potrebe i kontinuirano opravdava povjerenje potrošača”, ističu u kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *