Poslovanje “Boke”: Nagomilani gubitak 33 miliona eura

Dodajte komentar

Hercegnovska kompanija Vektra Boka Dragana Brkovića ostvarila je gubitak od januara do kraja marta ove godine od 259 hiljada eura. Gubitak je za pet hiljada eura manji nego u istom kvartalu prošle godine. Prema izvještaju, objavljenom na sajtu Montenegroberze, ukupni poslovni prihodi bili su 170 hiljada eura i za tri hiljade eura manji, dok su rashodili povećani za tri hiljade na 430 hiljada. Ukupni akumulirani gubitak kompanije na kraju marta iznosio je 32,9 miliona eura, dok je ukupna vrijednost stalne imovine 54,8 miliona.

Odgođena je juče prodaja nekretnine procijenjene na 505 hiljada eura, u vlasništvu Vektra Boke. Od prodaje te imovine hercegnovski Vodovod hoće da naplati potraživanje od 130.000 eura, ali to Vektra Boka nije dozvolila i tražila je izuzeće sutkinje Privrednog suda Nataše Sekulić. Taj sud uskoro treba da donese odluku usvaja li zahtjev CKB-a i OTP faktoringa o uvođenju stečaja kompaniji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U Privrednom sudu juče nije održana ni javna prodaja stambenih jedinica na Zavali, procijenjenih na iznos od 3.387.395 eura. Od novca prihodovanog od prodaje stanova od dužnika Zavale Invest trebalo bi da povjerilac-firma Montera Konstrakšn iz Budve naplati 119.708 eura.

Prodaja kod izvršnog sudije Nataše Sekulić je odgođena jer se čeka odluka Vijeća istog suda u vezi potraživanja firme Turs servis iz Budve koja bi od prodaje imovine istog dužnika trebalo da naplati potraživanje u iznosu nešto manjem od 130 hiljada eura.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, malo je vjerovatno da će ti povjerioci uspjeti da naplate potraživanja jer prioritet u naplati od imovine Zavale invest imaju Hypo Alpe Adria Development Podgorica i Hypo Alpe Adria Bank Intenational AG Klagenfurt.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *