Plata u Plantažama kasnila zbog proizvodnje

Dodajte komentar

Radnici Plantaža primili su martovsku zaradu sa desetak dana kašnjenja, zato što je preduzeću, kako je Vijestima kazala izvršna direktorica Verica Maraš, prioritet bio obezbjeđivanje repromaterijala za proizvodnju.

Zarade su isplaćene 25. umjesto 15. aprila, a pošto je u toku predizborna kampanja radnici, koji su se žalili Vijestimastrahovali su da je novac od njihovih plata preusmjeren u te svrhe.

“Naplata potraživanja je bila problem jer je likvidnost opala, i to ne samo u Crnoj Gori”, naglasila je Maraš.

Prema njenim riječima, Plantažama za zarade mjesečno treba oko milion eura.

“Pored 700 zaposlenih imamo i blizu 500 sezonaca, ta plata se zaradi ali da se isplati treba dosta novca i to nije nimalo jednostavno”, kazala je ona.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Uz zaradu, zaposleni u najvećem preduzeću u kojem država ima većinsko vlasništvo povremeno dobijaju i pakete vina na poklon. Kako nikad nijesu dobili objašnjenje šta je u pitanju, Maraš je kazala da je to praksa duga četiri ili pet godina te da je uobičajeno da zaposlenima podijele kilogram bresaka i grožđa, ili flašu vina.

“Ako to radimo za mnoge druge, a naše donacije iznose i do 2,5 miliona eura, to možemo priuštiti i našim zaposlenima”, rekla je ona.

Objasnila je da radnici dobijaju viškove koji su ranije stavljeni u proizvodnju i etiketirani i koji ne mogu biti pušteni u promet.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *