Najveća privredna delegacija UAE dolazi u maju u Srbiju

Dodajte komentar

Privredna delegacije Ujedinjenih Arapskih Emirata posjetiće Srbiju (UAE) od 19. do 22. maja, najavila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Predstavnici krupnog kapitala iz svih sedam Emirata, tokom posjete najveće privredne delegacije UAE Srbiji, imaće priliku u maju da sagledaju konkretne mogućnosti saradnje sa srpskim privrednicima, ocijenili su predsjednik PKS Željko Sertić i zamjenik ministra privrede UAE Abdula Ahmad el Saleh.

Na sastanku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima posvećenom posjeti te delegacije El Saleh se saglasio da je neophodno da Ministarstvo trgovine UAE posebu pažnju posveti što široj animaciji emiratskih privrednika i detaljnom informisanju o poslovnoj klimi u Srbiji.

Navodi se da poslovni ljudi iz Emirata nisu dovoljno informisani o potencijalu Srbije kao atraktivne destinacije za investicije i o mogućnostima proširenja saradnje, korišćenjem prednosti koje Srbija ima zahvaljujući sporazumima o slobodnoj trgovini.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Dodaje se i da činjenica da poslovnim ljudima iz Emirata nije potrebna viza za dolazak u Srbiju i šansa da lako dopru do drugih tržišta, van granica Srbije, otvara vrata za nove projekte i unapredjenje poslovne saradnje u oblasti turizma i drugih grana privrede.

Delegacija PKS predstavila je u Emiratima uslove poslovanja u Srbiji, potencijal Srbije kao investicione destinacije, kao i prednosti koje pruža poslovanje u slobodnim zonama.

Sertić je pozvao rukovodstvo Ministarstva trgovine UAE da uključi svoje predstavnike u delegaciju UAE, koja će posjetiti i 81. Medjunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Predstavnici Ministarstva privrede UAE ocijenili su da je razvoj bilateralne saradnje dvije zemlje izuzetno dobar, ističući da će podržati aktivnosti i napore koje ulaže PKS da se taj trend nastavi.

Tokom radne posete UAE od 27. aprila do 1. maja, delegacija PKS razgovaraće sa vodećim privrednicima i čelnicima sedam Emirata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *