Srbija: Vučić najavio privatizaciju Telekoma

Dodajte komentar

Privatizacija Telekoma Srbija počeće u prvih 100 dana rada nove vlade te zemlje, najavio je njen mandatar, Aleksandar Vučić.

On je u ekspozeu u Skupštini Srbije kazao da Telekom mora biti privatizovan kako bi održao korak sa konkurencijom, prenosi Capital.ba.

Vučić je podsjetio da se udio Telekoma Srbija na tržištu mobilne telefonije smanjuje, kao i da više nema monopol na tržištu fiksne.

On je najavio da će u Srbiji biti dodijeljena licenca za 4G mrežu, za čiju gradnju država i Telekom Srbija trenutno nemaju novca.

Vučić je saopštio i da će Elektrodistribucija Srbije (EPS) ostati u vlasništvu države, ali da će biti neophodno nalaženje manjinskog partnera kako bi se povećala efikasnost poslovanja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Na taj način bi se povećala vrijednost EPS-a, za slučaj da se odlučimo za prodaju na berzi, što bi moglo da se desi 2016. godine”, naveo je Vučić. 

On je, na sjednici za izbor nove vlade, kazao da se Srbija nalazi u teškom vremenu u kojem moraju da se ispravljaju greške prethodnika, kao i da se narodu mora pokazati odlučnost u sprovođenju bolnih, ali ljekovitih reformi.

Vučić je saopštio da je buduća vlada formirana u kratkom roku i uživa snažnu podršku parlamenta bez presedana u istoriji, ali i da to ne bi značilo ništa ukoliko se ne iskoristi kako bi se promijenili životi građana.


Nova vlada Srbije imaće 19 članova, među kojima i dva ministra bez portfelja. Ministarstvo finansija Srbije vodiće Lazar Krstić, privrede Dušan Vujović, građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pravde Nikola Selaković, državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, odbrane Bratislav Gaćić, zdravlja Zlatibor Lončar i prosvete nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

Ministar bez portfelja zadužen za EU biće Jadranka Joksimović, Aleksandar Vulin će voditi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok će Rasim Ljajić biti potpredsjednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Lider socijalista Ivica Dačić biće prvi potpredsjednik vlade i minstar spoljnih poslova, dok će za energetiku i rudarstvo biti zadužen Aleksandar Antić, poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković, a kulture i informisanja Ivan Tasovac. Na čelu Ministarstva omladine i sporta biće Vanja Udovičić, dok će u novoj vladi kao ministar bez portfelja biti i Velimir Ilić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *