SDP koči prodaju Kraljičine plaže

Dodajte komentar

Uoči izjašnjavanja Vlade, gdje je trebalo samo da se da zeleno svjetlo arapskom koncernu „ Royal grupa“ za kupovinu 42,3 hektara zemljišnog kompleksa u zaleđu djevičanske Kraljičine plaže na granici budvanske i barske opštine, uslijedio je preokret, pišu Vijesti.

Naime, Vladinoj Komisiji za ekonomska pitanja, koja je započela raspravu oko ovog milionskog posla, od koga je dvije primorske opštine trebalo da inkasiraju 21 milion eura, koliko je firma iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bila voljna da plati zemlju na lokalitetu Dubovica, saglasnost na prodaju povukao je potpredsjdnik Opštine Budva Ljubomir Filipović iz redova Spcijaldemokratske partije.

Upravo ovaj milionski posao bio je koordiniran od strane samoga vrha DPS-a u Podgorici koji su i animirali arapske investitore da dođu u Crnu Goru i daju ponudu za kupovinu plaže.

Filipović je u svome dopisu naveo da je nakon sagledavanja ugovora, koji je trebalo da bude zaključen sa ćerkom firmom arapskog koncerna „Queens beach development company”, uvidio da bi on Opštini Budva nanio “nesagledive štetne posljedice”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Nakon detaljnog sagledavanja navedenog ugovora odlučio sam da povučem ranije datu saglasnost i potpis u ime opštine Budva, jer smatram da bi njegovom realizacijom nastupila šteta za opštinu Budva i državu Crnu Goru. Molim Vas da prilikom daljih aktivnosti na ovom planu uvažite moju odluku”, navodi se u dopisu Filipovića dostavljenom Vladi.

Na taj način prestala je da važi „saglasnost na Predlog ugovora parafiran na dan 10. 03. 2014. godine u kome su se predsjednici opština Bar i Budva dogovorili i preporučili Vladi da krene u posao”.

Da će tek vladin KEP razmatrati odluku o prodaji zaleđa Kraljičine plaže, potvrdio je Vijestima potpredsjdnik vlade Vujica Lazović navodeći da je Opština Budva povukla saglasnost.

Međunarodni tender za prodaju zemljišnog kompleksa na razmeđu dvije primorske opštine bio je raspisan još krajem oktobra 2012. godine a potom su ga i Budva i Bar saglasno produžile u iščekivanju aparskih investitora da se prijave.

Lokalni parlamenti oba grada prihvatili su prodaju zemljište nakon što su od Vlade dobile saglasnost, te usaglasili i da minimalna cijena kvadrata zemlje bude 50 eura. Jedinu ponudu, kao i što se očekivalo, dostavila je arapska firma preko svoje podružnice u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *