Privredna komora nagradila najuspješnije kompanije i privrednike

Dodajte komentar

Nagrade koje je Privredna komora (PKCG) danas dodijelila za postignute rezultate u prošloj godini potvrđuju stav da svaka ekonomija, pa i crnogorska, uspjeh duguje uspješnim privrednicima i poslovnim ljudima, saopštio je predsjednik te asocijacije Velimir Mijušković.

On je na svečanoj dodjeli nagrada, koje je privrednicima uručio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović povodom dana PKCG, kazao da je kompleksno i teško biti uspješan u poslu u kriznim vremenima koja traju.

“Nagradom PKCG ističemo primjere uspješnog poslovanja, društvene odgovornosti, inovativnosti i unaprijeđenja menadžmenta kompanija i pojedinaca koje mogu da služe kao uzor”, rekao je Mijušković u Vili Gorica.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Odbor za dodjelu nagrada PKCG odlučio je da nagradu za uspješno poslovanje dodijeli kompanijama Nikšićki mlin i Mezon Podgorica. Nagradu za inovativnost dobila je ETG grupa, dok je nagradu za unaprijeđenje menadžmenta dobio vlasnik kompanije “Čelebić”, Tomislav Čelebić.

Nagrada za društvenu odgovornost nije dodijeljena.

Mijušković je saopštio da nagrada za inovativnost ima za cilj da istakne kompaniju ili pojedinca koji je odabrao najadekvatniji način da unese novi dobro osmišljen pristup poslovanju.

“Postignuti odlični rezultati u radu, odgovoran odnos prema zaposlenima, spremnost na uvođenje inovativnosti u posao u osnovi se temelje na ljudima koji upravljaju kompanijom, koji imaju viziju, pragmatične misli i spremnost da nose rizik”, kazao je Mijušković.

Nikšićki mlin posluje od 1951. godine, dok je kompanija Mezon, čija je osnovna njena djelatnost je izvođenje elektroradova, osnovana 1992.

ETG grupa osnovana je 1997. godine i specijalizovana je za projektovanje, projekt menadžment, izvođenje radova za pojedine faze gradnje, gradnju po principu ključ u ruke.

Vujanović je ocijenio da je prošla godina bila godina u kojoj su se osjećale posljedice globalne finansijske i ekonomske krize, ali da je bila uspješna.

“Prošlu godinu završili smo sa rastom bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 3,5 odsto, porastom industrijske proizvodnje od preko deset odsto, dobrom turističkom godinom koja je bila rekordna po broju gostiju, noćenja i po prihodu”, naveo je Vujanović.

Prema njegovim riječima, prošla godina je bila i godina kvalitetnog nastavka poljoprivredne politike, koja je prije svega orjentisana na primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

“Prošla i ova godina su dokaz da se ulaganja na primorju nastavljaju i to investicije koje imaju ukupni obim u turističkim kompleksima od preko tri milijarde eura i koje će na mapi Mediterana i ukupne Evrope dati novu ponudu turizma Crne Gore”, saopštio je Vujanović.

On je dodao da su prošla i ova, godine u kojima su završeni razgovori i zaključeni ugovori za izgradnju autoputa od Podgorice do Mateševa koji, uz bezbjednosnu vrijednost, ima multiplikativni efekat koji je nemjerljivo veliki.

“Očekujemo da ova godina bude godina početka i ozbiljne izgradnje autoputa i u kojoj će se završiti i odabir izvođača za drugi blok Termoelektrane (TE) Pljevlja, koji će unaprijediti situaciju u energetskom sektoru”, naveo je Vujanović.

On očekujue da će ova godina biti i ekonomski bolja od prošle.

Vlasnik kompanije “Čelebić” Tomislav Čelebić, koji se prisutnima obratio u ime svih dobitnika nagrada, rekao je da budućnost pripada onima koji njeguju tmski rad, energičnost i efikasnost.

“Imamo obavezu da svojim rezultatima činimo državu moćnijom snažnijom i prosperitetnijom”, kazao je Ćelebić.

PKCG je svoju nagradu ustanovila 1969. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *