Montenegroberza: Izabrani novi članovi odbora direktora

Dodajte komentar

Akcionari Montenegroberze izabrali su danas na Skupštini nove članove Odbora direktora, među kojima je i predstavnik Istanbulske berze, koja je krajem prošle godine ušla u njenu vlasničku strukturu.

Iz Montenegroberze su saopštili da su akcionari, nakon isteka mandata dosadašnjim članovima Odbora direktora izabrali nove, među kojima je glavni izvršni direktor Atlas Banke, Đorde Đurđić, potpredsjednik Istanbulske berze, Mustafa Baltaci, dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Marko Backović, izvršni direktor CG Broker-Dilera, Aco Aleksić i direktor Sektora za upravljanje korporativnim klijentima u Prvoj banci Crne Gore, Jelena Radenović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na Skupštini je jednoglasno usvojen izvještaj o radu Montenegroberze za prošlu godinu, kao i godišnji račun i revizorski izvještaj.

Usvojen je i izvještaj o radu Odbora direktora za prošlu godinu, kao i odluke o računovodstvenom utvrđivanju gubitka, izmjeni i dopuni Statuta Montenegroberze, izboru nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja za ovu godinu i o utvrđivanju naknade za predsjednika i članove Odbora direktora.

Istanbulska berza kupila je 17. decembra prošle godine 24,38 odsto akcija Montenegroberze, nakon skoro godinu pregovora. Ukupna vrijednost transakcija iznosila je 449,79 hiljada EUR, pri čemu je trgovano sa 766 akcija po cijeni od 587,2 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *