"Kinezima nudimo nebo iznad Crne Gore"

Dodajte komentar

Crnogorci bi Kinezima, po riječima crnogorskog ambasadora u Pekingu Branka Perovića, mogli kao turističku atrakciju da ponude plavo nebo iznad Crne Gore.

„Većina njih zbog velikog smoga koji je prisutan tokom cijele godine, pogotovo u Pekingu ne znaju kako izgleda nebo. Zato bi Kinezima mogli da u turističku ponudu uvrstimo i plavo nebo baš kao iz one pesme ,,niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore””, smatra Perović.

Govoreći o privlačenju kineskih turista, Perović je kazao da ih možemo dobiti samo kao region.

Uz to, kako kaže, trebalo bi kineskim turistima ponuditi i dvije njima vrlo interesantne stvari, a to su zabava u smislu kockanja i dobar šoping.

Inače, Perović je crnogorskim novinarima u Pekingu saopštio da će dva broda koji se za Crnu Goru grade u Kini biti gotova u maju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Dva broda koja se za crnogorske potrebe rade u brodogradilištu Njandjingu biće spremni za primopredaju u maju ove godine. Takve najave imamo od proizvođača”, saopštio je Perović.

Obnova crnogorske flote, desetkovane u godinama tranzicije počela je pre dvije godine, kada je na prvo putovanje iz Šangaja krenuo brod „Kotor”, a ubrzo mu se pridružio i drugi brod „21. maj”.

Perović je rekao da se nada da će jedna od dvije kineske kompanije koje se nalaze na kratkoj listi za izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima dobiti posao.

Takođe, on vjeruje da će Kinezi uskoro početi izgradnju dioonice auto-puta od Smokovca do Mateševa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *