Je li ovo kompanija zbog koje bi Apple i Samsung trebalo da se zabrinu?

Dodajte komentar

Na tržištu pametnih telefona trenutno vladaju Samsung i Apple, uz niz drugih kompanija koje pokušavaju uhvatiti svoj komadić ‘kolača’. Međutim, kako piše BGR, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi najavio je ovih dana širenje poslovanja u druge zemlje, a riječ je o kompaniji čiji proizvodi su vrlo popularni na matičnom tržištu, zahvaljujući niskoj cijeni uz vrhunske značajke. Na primjer, njihov smartphone Mi3 dolazi sa četverojezgrenim 2,3 GHZ Snapdragon 800 procesorom, ‘Full HD’ zaslonom od 5 inča i 13-megapikselnom kamerom, a sve to po cijeni od oko 330 dolara.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Strategija jeftinijih, ali kvalitetnih smartphonea pokazala se dobitnom kombinacijom za kompaniju. Lani je tako isporučila 20 miliona telefona, a ove godine očekuje dvostruko veću brojku.

Tvrtka je u srijedu objavila kako planira širenje na nova tržište ove godine, a među njima su Malezija, Indonezija, Rusija, Brazil i Meksiko. Xiaomi trenutno prodaje proizvode samo u Kini, Hong Kongu, Tajvanu i Singapuru.

Zasad nije poznato postoje li planovi za skoro širenje u SAD i Južnu Koreju, tj. matična tržišta Applea, odnosno Samsunga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *