Tojota ozbiljno računa na Kinu

Dodajte komentar

Japanska Tojota planira da poveća proizvodne kapacitete u Kini, kako bi parirao svojim glavnim konkurentima na najvećem svjetskom tržištu automobila.

“Naš obim prodaje je povećan, ali je udio na kineskom tržištu sada samo oko polovine onog koji je bio prije snažnog povećanja aktivnosti američkih i evropskih proizvođača na tom tržištu, tako da moramo nešto da učinimo”, izjavio je predstavnik Tojote na Sajmu automobila u Pekingu, a prenosi Rojters.

Dva zajednička preduzeća Tojote i kineskih partnera (FAW grupa i Guanghou grupa), trenutno raspolažu ukupnim kapacitetom od oko milion vozila godišnje.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Tojota između ostalog planira da do kraja 2017. godine lansira 15 novih modela na kinesko tržište, a od sledeće godine u ponudi će biti i hibridna vozila marke “korola”, s ciljem da ovaj tip automobila u budućnosti čini 20 odsto ukupne prodaje te marke. Prošle godine prodato je nekih 150.000 primjeraka “korole”.

Za tekuću godinu, Tojota očekuje da na kineskom tržištu proda najmanje 1,1 milion vozila, što bi predstavljalo rast od 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *