Sve više dijamanata iz Alrose

Dodajte komentar

Grupa Alrosa je u prvom tromjesečju ove godine, u poređenju sa istim periodom prošle, povećala proizvodnju dijamanata šest odsto, na 7,9 miliona karata.

U poređenju sa četvrtim tromjesečjem 2013, međutim, proizvodnja dijamanata je smanjena 20 odsto, prenio je Itar tas.

Prihodi svjetskog lidera u toj oblasti od januara do kraja marta 2014, su povećani 24 odsto, na godišnjem nivou, na oko 1,5 milijardi dolara.

Prodaja dijamanata je u prva tri ovogodišnja mjeseca dostigla 12,7 miliona karata,od kojih je 9,5 miliona karata juvelirskog kvaliteta po prosječnoj cijeni od 155 dolara za karat, a 3,2 miliona karata su dijamanti tehničkog kvalitete prosječne cijene 12 dolara za karat.

Kompanija bilježi pozitivnu dinamiku tržišta dijamanata u prvom tromjesečju 2014. godine i rast cijena od četiri odsto od početka godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Alrosa se bavi istraživanjem, eksploatacijom, proizvodnjom i prodajom dijamanata. Prošle godine je proizvela 36,9 miliona karata dijamanata, a u ovoj očekuje 36 miliona karata.

Najveći akcionari su Ruska Federacija (44 odsto) i Republika Saha (Jakutija) (25 odsto). Još 23 odsto akcija kompanije se nalaze u slobodnoj prodaji, podsjetio je Itar tas.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *