Samsung Galaxy S5 najviše kupuju – vlasnici ajfona

Istraživanje je otkrilo da novu Samsungovu perjanicu Galaxy S5 češće kupuju vlasnici iPhonea nego vjerni korisnici mobilnih telefona iz serije Galaxy ili nekog drugog, starijeg Androida, piše tehnološki portal CNET.

Prema istraživanju britanskog agregatora za trgovinu mobilnim uređajiima i njihovu reciklažu, CompareMyMobile, gotovo 38% onih koji uzimaju Galaxy S5 jesu vlasnici Appleovog pametnog telefona, dok upola manje imaju Samsungov smartphone. Treći su vlasnici Sonyjevog pametnog telefona (16%).

Nove uređaje uz popust na povraćaj starih najviše koriste vlasnici Samsungovih gadgeta (40%) i Applea (26%).

Galaxy S5 nije jedini na radaru zaljubljenika u Samsung. Više od 20% onih koji namjeravaju da nabave novi mobilni odabralo bi S4, a gotovo 14% njih zainteresovano je za ‘Note 3’.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Izgleda da je očigledno kako nisu svi opsjednuti najnovijim uređajima. A ovo je i dobra vijest za Samsung, koji sve više ‘gricka’ Appleov tržišni udio i uspijeva da zadrži svoje korisnike.

CompareMyMobile nije, doduše, objavio koja je metodologija korišćena prilikom dobijanja ovog podatka. Naveli su tek kako imaju ‘novu funkciju’ na vebsajtu, koja prati koje su nove uređaje potrošači uzeli’, piše CNET.

Check Also

Global Finance: CKB je najbolja banka u Crnoj Gori i u 2020. godini

Ugledni finansijski magazin Global Finance objavio je spisak dobitnika prestižnog priznanja za najbolje banke u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *