CKB: AZLP pohvalila, a ne optužila formiranje žiro-računa

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka saopštila je da nije tačna informacija da jeAgencija za zaštitu ličnih podataka upozorila CKB da krši zakon formirajući brojeve žiro-računa od matičnih brojeva koje su objavile Vijesti pozivajući se na AZLP, pišePobjeda.

Iz CKB-a su Pobjedi objasnili da je zapravo suprotno i da je, kako kažu, AZLP nakon nedavne kontrole ocijenila da je u CKB „obrada ličnih podataka u saglasnošću sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti“.

„Nije tačna informacija da je Agencija za zaštitu ličnih podataka upozorila CKB da krši zakon. Naprotiv, Agencija je tokom nedavne kontrole koja je sprovedena u vezi sa generisanjem brojeva žiro-računa fizičkih lica na osnovu jedinstvenog matičnog broja konstatovala u zapisniku o inspekcijskom nadzoru od 17.3.2014. godine, da je u Crnogorskoj komercijalnoj banci: „obrada ličnih podataka u saglasnošću sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti“, kazali su Pobjedi u odgovoru na pitanje da li je tačna informacija da su prekršili zakon i da li će i na koji način reagovati.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Vijesti su prekjuče, podsjetimo, objavile da Crnogorska komercijalna banka a.d. Podgorica (CKB) krši Zakon o zaštiti ličnih podataka jer broj žiro-računa sačinjava upotrebljavajući matični broj klijenta.

„Savjet smatra da se prilikom podnošenja zahtjeva za otvaranje računa u CKB obrađuju lični podaci u većem obimu nego što dozvoljava Zakon o zaštiti ličnih podataka, zbog čega će Agencija izvršiti nadzor u toj banci“, zaključuje se u mišljenju koje je potpisao predsjednik Savjeta AZLP Šefko Crnovršanin navele suVijesti.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *