Raste kupovina preko interneta

Dodajte komentar

Pošta Crne Gore je u prvom kvartalu ove godine uručila oko 47,32 hiljade paketa robe naručene preko interneta, što je tri puta više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

“Veliki broj paketa iz inostranstva su paketi e–trgovine. Broj ovih pošiljki je u stalnom porastu”, rekla je PR menadžer Pošte, Vesna Goljević Novović.

Od početka godine Pošta je, kako je saopštila, dostavila oko 8,95 hiljada Post Express pošiljki.

“Za prva tri mjeseca uručili smo 920 i otpremili za inostranstvo 320 EMS (Express Mail Service) pošiljki”, kazala je Goljević Novović.

Pošta je, prema njenim riječima, još prije desetak godina pokrenula uslugu Post Express i korisnicima omogućila najbržu i najpouzdaniju dostavu na teritoriji Crne Gore.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ova usluga bila je prva express usluga koju je uvela Pošta Crne Gore.

“Prethodnih godina je mnogo urađeno na razvoju express servisa i danas možemo govoriti o cijelom setu usluga. Servisi Post Express, EMS i Keš express su usluge ‘brze pošte’, stvorene prema potrebama savremenog tržišta i načina poslovanja”, navela je Goljević Novović.

Post Express podrazumijeva strogo definisane rokove u dostavi pošiljaka. Rok za uručenje ove vrste pošiljke na teritoriji Crne Gore je dan nakon prijema.

“Elektronski sistem praćenja našim klijentima omogućava da u svakom trenutku, od prijema do uručenja, imaju preciznu informaciju gdje se nalazi njihova pošiljka. Status pisma ili paketa moguće je pratiti preko sistema Track & Trace, odnosno korporativnog sajta Pošte Crne Gore, jednostavnim unosom identifikacionog broja pošiljke”, objasnila je Goljević Novović.

Post Express usluga korisnika ne obavezuje da izlazi iz stana ili kancelarije ni prilikom predaje pošiljke.

“Na naznačenu adresu, besplatno, po pozivu, dolaze naši kuriri koji od pošiljaoca preuzimaju pošiljku. Vrlo povoljne cijene, kvalitet i pouzdanost ovaj servis čine jednim od najpopularnijih u paleti naših usluga”, kazala je Goljević Novović.

EMS, Express Mail Service, je brza pošta u međunarodnom saobraćaju. Ovo je usluga visokog kvaliteta, povoljne cijene i definisanih rokova uručenja za sve zemlje svijeta. Kao i Post Express, klijentu omogućava elektronsko praćenje kretanja pošiljke do krajnje destinacije.

Keš express, usluga zasnovana na elektronskom prenosu novca, korisniku omogućava da novac koji upućuje određenoj osobi u istom trenutku bude na raspolaganju za preuzimanje u bilo kojoj automatizovanoj pošti ili na kućnoj adresi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *