Koliko zarađuju rukovodioci CBCG

Dodajte komentar

Piše: Portal CDT-a

Guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) Milojica Dakićprimio je tokom prošle godine blizu 52 hiljade eura, pokazuju podaci koje je CBCG dostavila portalu CDT-a.

CBCG je podatke o primanjima direktora i guvernera dostavila nakon uložene žalbe Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, zbog kršenja Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Podaci pokazuju da su Dakićeve mjesečne zarade prošle godine iznosile ukupno 32 hiljade i 300 eura, što znači da je u prosjeku primao skoro 2.700 eura mjesečno.

Za članstvo u Savjetu CBCG primio je ukupno 10 hiljada i 800 euro, dok je šest hiljada eura na godišnjem nivou dobio kao predsjednik odbora direktora Centralne depozitarne agencije (CDA).

Za članstvo u Savjetu za finansijsku stabilnost primio je tri ipo hiljade eura, dok su tri hiljade i 900 ukupno iznosile njegove dnevnice za službena putovanja tokom 2013. godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Viceguverner Nikola Fabris zaradio je 47 i po hiljada. Skoro 26 ipo hiljada su iznosile njegove mjesečne zarade, što znači da njegova prosječna zarada bila 2.200 eura.

Fabris je prošle godine dobio 10 hiljada i 800 eura kao član Savjeta CBCG i šest hiljada eura kao član Odbora direktora CDA.

Fabris je i kao predsjednik Statističkog savjeta Crne Gore zaradio oko 2.200 eura, dok je od Savjeta za finansijsku stabilnost dobio 2.100 eura. Njegove dnevnice za službena putovanja su prošle godine iznosile blizu 2.800 eura.

Drugi viceguverner Velibor Milošević zaradio je prošle godine skoro 41 hiljadu eura. Ukupno 24 i po hiljade iznose njegove mjesečne zarade, što znači da u prosjeku prima 2.034 eura.

Milošević primao 10.800 eura godišnje kao član u Savjetu CBCG i 5.700 kao predsjednik odbora Fonda za zaštitu depozita. Hiljadu ipo eura dobio je za dnevnice za službena putovanja.

Izvršni direktor CBCG Radoica Luburić zaradio je prošle godine preko 27 hiljada eura, od čega su skoro 24 i po hiljade iznosile njegove mjesečne plate.

Luburić je u prosjeku primao 2.034 eura, a uz to je na godišnjem nivou dobijao 2.922 eura kao član Odbora direktora Radio-difuznog centra. Preko 1.900 eura su iznosile njegove dnevnice za službena putovanja.

Podaci pokazuju da su članovi Savjeta CBCG Asim Telaćević, Srđa Božović, Milorad Jovović, Milivoje Radovićprošle godine za obavljanje te funkcije dobili po 10 hiljada i 800 eura. To znači da su mjesečno primali po 900 eura od Centralne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *