"Siromašni“ biseri turizma

Dodajte komentar

Budimpešta, Mumbaj, Peking umesto Njujorka, Londona i Pariza?! Da, moguće je, turisti sve češće pohode zemlje u razvoju, gdje kvalitet usluga ne zaostaje mnogo, a cijene su neuporedivo niže.

 

Godinama su Njujork, London i Pariz bili najpopularnije turističke destinacije. Onih koji su posjećivali gradove u siromašnijim zemljama bilo je veoma malo.

 

Međutim, poslednjih godina takvih avanturista, pokazali su podaci Ujedinjenih nacija, ima iz sve više, a Budimpešta, Mumbaj i Peking su novi turistički centri.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Zemlje u razvoju, kakvima obiluje centralni dio Evrope i Azija, sve su interesantnije za ljubitelje putovanja najrazličitijih platežnih moći.

 

Od 2000. godine u razvijenim zemljama turizam beleži rast od 31,4 odsto, dok siromašnije države mogu da se pohvale rastom od 89,1 odsto.
Ako se uzmu u obzir efekti globalne ekonomske krize, razlozi za takav turistički bum u neočekivanim krajevima planete prilično su fascinantni. Kako standard raste, to su češći objekti u kojima je dostupna visokokvalitetna usluga, kao i specijalne ponude za probirljive putnike, a sve to uz znatno niže cijene u odnosu na one koje važe na tradicionalno najposjećenijim destinacijama.

Zbog toga se na put, nakon “bek pekera“ koji odsijedaju po hostelima ili koriste pogodnosti “kauč-surfinga“, ubrzo otisnu i turisti koji su voljni da potroše više.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *