Rekordna prodaja fijata 500L u SAD

Dodajte komentar

Fijat automobila Srbije je u martu zabilježio rekordnu mjesečnu prodaju modela “fijat 500L“ u Americi, sa prodata 1.422 vozila, i Kanadi, gdje je do kupaca stiglo 376 automobila, objavio je B92.

U prvom ovogodišnjem kvartalu, u Americi su plasirana 2.952 vozila “500L“, dok su Kanađani, za prva tri ovogodišnja mjeseca, kupili 568 “fića“.

U Americi su lani prodata 7.402 “fijata 500L“, a u Kanadi 899 automobila proizvedenih u kragujevačkoj fabrici.

U Italiji su prošlog mjeseca prodata 7.072 “fijata 500L“, čime se taj model našao na drugom mjestu najprodavanijih novih putničkih vozila na Apeninskom poluostrvu, iza automobila “fijat panda“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Poslije promjene na čelu Fijat automobila Srbije kad je Antonija Čezare Feraruna mjestu generalnog menadžera zamijenila Silvija Verneti, ovih dana imenovani su i novi direktori za finansije i komercijalne poslove. Poznavaoci Fijatovog poslovanja tvrde da kadrovske izmjene u “drugoj liniji“ nemaju veze sa postavljenjem Vernetijeve za generalnog direktora u FAS-u, već kažu da se “radi o rutinskim kadrovskim promjenama u okviru Fijata“. Automobili se iz Kragujevca izvoze preko Luke Bar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *