Srbija: Do posla preko rijaliti serijala

Dodajte komentar

Konkurs za učešće u obrazovno-dokumentarnom rijaliti serijalu “Moj prvi posao” trajaće od 1. do 15. maja, a namijenjen je mladima između 18 i 24 godine koji imaju ideju kako da pokrenu posao.

Reditelj projekta Bane Antović je, na konferenciji za novinare, kazao da “Moj prvi posao” u prvom serijalu želi da promoviše i podstakne preduzetništvo i samozapošljavanje mladih u njihovim sredinama, da prikaže i analizira privredne potencijale sredine i značaj lične inicijative, obrazovanja i prave poslovne ideje.

Kako je naveo, nakon audicija, 24 najbolja kandidata sa poslovnim idejama prolaze kroz različite faze obuke i takmičenja u izradi i provjeri biznis plana u okviru specifičnog kampa – poslovnog inkubatora.

Kandidati konkurišu sa poslovima koji mogu da se započnu sa investicijom do 30.000 eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U drugoj fazi bira se šest najboljih poslovnih ideja, a njihovi autori su u mogućnosti da formiraju timove, “zaposle” svoje saradnike, izabrane među ostalim kandidatima, sa kojima će detaljno razraditi projekte, objasnio je Antović.

U finalnoj emisiji se bira najbolji projekat, od tri koja su ušla u finalni ciklus po mišljenju žirija investitora i dodjeljuje se glavna nagrada u iznosu koji omogućava pokretanje “prvog posla”.

Antović je naveo da će emitovanje ovog serijala početi u septembru na Kanalu 3, dodavši da će nakon finalne emisije, početi novi serijal sa novim takmičarima, sadržajima i zadacima i nastavlja se praćenje razvoja “poslova” iz prvog serijala.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *