Neizvjesna gradnja podmorskog kabla

Dodajte komentar

Direktorica istraživačke kompanije “Novamont” Katia Bastioli izabrana je juče za novog predsjednika italijanske firme Terna.

U Italiji, Bastioli je poznata kao oštar pobornik zaštite životne sredine, te zbog toga postoji mogućnost da dođe i do odlaganja početka gradnje podvodnog energetskog kabla od Crne Gore do Italije jer glavni ekološki elaborat nije urađen, pišu Dnevne novine.

“Imam moju viziju svijeta u vezi sa bio-ekonomijom i nadam se da ću svoje viđenje sada uspjeti i da sprovedem u djelo. Nema novog razvoja niti izlaska iz krize ako ne primijenimo inovacije i strategiju koju mislim da imamo. Za mene je ovo način da moje sposobnosti stavim na raspolaganje, uz obostrano zadovoljstvo”, rekla je Bastioli italijanskim medijima.

Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema CGES Dnevnim novinama je potvrđeno da je samo jedan elaborat o ekološkim aspektima izgradnje podmorskog kabla od naše države, preko Hrvatske do Italije urađen, te da će sa izradom glavnog projekta biti izrađen i novi ekološki elaborat.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Međutim, s obzirom da je prema pisanju italijanskih medija Bastoli najavila da će pooštriti sistem rada i da želi da njene sposobnosti vezane za održavanje i poboljšanje ekologije dođu do izražaja, može se očekivati da projekat p ostavljanja p odmorskog energetskog kabla bude odložen dok glavni elaborat o ekološkim aspektima ne bude odobren od italijanske strane.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *