AmCham poslovni doručak "Ekonomski i trgovinski aspekti članstva u NATO"

Dodajte komentar

U srijedu, 16. aprila 2014. godine, u periodu od 09:00 do 11:00 h, Američka privredna  komora u Crnoj Gori i Atlantski savez Crne Gore organizovali su poslovni doručak za svoje članove i  goste u hotelu RAMADA, Podgorica. Imajući u vidu ključne prioritete spoljne politike Vlade Crne Gore, a to su proces integracije u Evropsku uniju, kao i članstvo u NATO alijansi, poslovni doručak je bio posvećen diskusiji na temu:

“Ekonomski i trgovinski aspekti članstva u NATO”
Moderator: gđa Milica Dragojević, menadžer za politiku, Američka privredna komora u Crnoj Gori

Kako bi omogućili kvalitetan dijalog o ekonomskim i trgovinskim aspektima članstva u NATO, potencijalnim koristima, ali i obavezama koje ovo članstvo podrazumijeva, organizatori su omogućili vrlo zanimljivu diskusiju četiri gosta govornika – panelista, u sastavu:

– dr Amadeo Watkins, professor, Kraljevski koledž, London
– dr Eric Kopač, professor, Univerzitet u Ljubljani
– dr Gordana Đurović, professor, Univerzitet Crne Gore
– gdin Nebojša Kaluđerović, Nacionalni kordinator za NATO i savjetnik predsjednika Vlade
Crne Gore za vanjsku politiku

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Značajan dio dosadašnjeg dijaloga o članstvu Crne Gore u NATO je bio političke prirode. Vjerujemo da je današnji panel doprinio boljem razumijevanju naših članica o trgovinskim i ekonomskim aspektima članstva u NATO. Jedan od ključnih zaključaka sa današnjeg panela jeste da će NATO donijeti mir i stabilnost Crnoj Gori i regionu, kao i da su mir, sigurnost i stabilnost preduslov za investicije i ekonomski prosperitet. U tom kontekstu, članstvo u NATO je dobro za privredu.“, kazao je izvršni direktor Američke privredne komore u Crnoj Gori, g-din Edin Seferović. 

Poslovnom doručku prisustvovao je veliki broj predstavnika kompanija iz privatnog sektora, predstavnici Vlade Crne Gore, kao i predstavnici diplomatskog kora i nevladinog sektora. Tokom panel diskusije, pokrenuta su vrlo važna pitanja koja doprinose boljem razumijevanju uticaja članstva Crne Gore u NATO alijansi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *