Litvanci ne odustaju od arbitraže za Marinu Bar

Dodajte komentar

Predstavnici dijela konzorcijuma sa kojim je Vlada raskinula ugovor o privatizaciji barske Marine, SIA Multikapitals, tvrde da je Ministarstvu saobraćaja i “Vijestima” tokom prošle godine dostavljana nevjerodostojna dokumentacija u kojoj su oni, navodno tvrdili da neće pokretati arbitražni postupak.

Savjet za privatizaciju, kojim predsjedava premijer Milo Đukanović, danas raspravlja o Informaciji o zahtjevima SIA Multikapitals i Latvijas Krajbanke, u vezi sa privatizacijom Marine Bar.

U dopisu koji je “Vijestima” dostavio beogradski advokat Milan Kundačina, sa potpisom člana odbora direktora Eduarda Ryabchiskog i sa pečatom Multikapitals-a navodi se da nijesu tačne informacije sadržane u novinskim člancima objavljenim u on-line i štampanim izdanjima lista Vijesti 19. septembra 2013. godine pod nazivom „Suvlasnici Marine – SIA Multikapitals traže novu šansu, a ne bi tužili za raskid“ i 11. aprila 2014. godine pod nazivom „Letonci traže akcije ili 2,2 miliona eura“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Multikapitals nikada nije dostavila redakciji Vijesti bilo kakvo sapoštenje koje sadrži informacije objavljene u članku od 19. septembra 2013. godine, niti bilo kakvu drugu izjavu slične sadržine. Takođe, Multikapitals se nikada nije obraćao Ministarstvu saobraćaja i pomorstva sa izjavom ili sličnim dokumentom kojim je „Multikapitals dao neopozivu izjavu da raskid ugovora o prodaji akcija od strane Vlade neće osporavati ni pred jednim sudom, a pogotovu neće pokretati arbitražni postupak“, kako je to navedeno u članku pod nazivom „Letonci traže akcije ili 2,2 miliona eura““, navodi se u saopštenju.

Kako tvrde, neistinitim informacijama koje su dostavljene „Vijestima“ i neverodostojnim dokumentom neistinite sadržine kojim raspolažu Ministarstvo i Savjet za privatizaciju, ugrožen je javni interes i grubo povređen poslovni ugled i interes Multikapitalsa.

„Multikapitals će sopstveni i javni interes štititi pokretanjem krivičnih i civilnih postupaka protiv odgovornih lica koja iznose neistinite informacije i raspolažu nevjerodostojnim dokumentima“, navodi se u saopštenju.

Multikapitals teži i da upozna javnost sa zloupotrebama učinjenim na njihovu štetu ali, kako je rečeno, i na štetu svih građana Crne Gore, obzirom da bi učinjene zloupotrebe Crnu Goru mogle koštati minimum 2,2 miliona eura, nakon što ta kompanija u arbitražnom postupku ostvari svoja prava.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *