Eurofond prodaje hotel Grand

Dodajte komentar

Odbor direktora kompanije Izbor iz Bara, koja je u programiranom stečaju od avgusta 2010. godipe, oglasio je parcijalnu prodaju kompletne imovine preduzeća.

Na prodaju se zbog toga našao hotel Grand na Cetinju, ukupne površine od 18 hiljada kvadrata, kao i Gradska kafana, koja je jedno od najstarijih i najomiljenijih mjesta Cetinjana, piše Dan.

U javnom pozivu nije navedena početna cijena po kojoj se prodaju hotel Grand i Gradska kafana.

Početna cijena nije navođena ni za ostalu imovinu, već se može okvirno dogovoriti sa predstavnicima kompanije, prije dostavljanja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Osim imovine na Cetinju, Izbor, kojim upravlja Eurofond, stavio je na prodaju zemljište i dio zgrade u Čanju, deset hiljada kvadrata zemljišta stovarišta kod nadvožnjaka u Baru sa tri pomoćne zgrade, bivši Servismont/magacin kod Doma vojske, zemljišne i dvije zgrade u Limnjanima, zgradu sa dvorištem u Đuravcima i Ostrosu, 11 poslovnih prostora u Baru i jedan u Podgorici, zemljište u Kolašinu na kojem je i poslovna zgrada, zemljište u Podgorici na Pobrežju, gdje je predviđena izgradnja ioslovno-stambenog objekta sa pet spratova, zemljište u Podgorici na Cetinjskom putu površine 1,6 hiljada i 1,7 hiljada kvadrata, gdje je takođe predviđena izgradnja objekta sa četiri sprata.

U Pogorici prodaju i još tri parcele u Liješnju, čija je ukupna površina blizu 40 hiljada kvadrata.

U pozivu se navodi da se ponude mogu dostavljati u roku od osam dana od dana objavljivanja, te da se dostavljaju u pisanoj formi u zatvorenoj koverti.

Nakon otvaranja ponuda, komisija će u roku od sedam dana donijeti odluku o njima, nakon čega se sa potencijalnim kupcima može zaključiti kupoprodajni ugovor. Kriterijum za ocjenu najpovoljnije ponude je visina cijene.

Imovina je ponuđena parcijalno, jer Izbor ne želi da proda guelokupnu imovinu, već određeni dio, koji će mu biti dovoljan da izmiri obaveze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *