Evo koliko je Putin zaradio

Ruski predsjednik Vladimir Putin je prošle godine zaradio 3.672.208 rubalja, odnosno oko 103.060 dolara, prema poreskoj prijavi koju je objavio Kremlj.

Prema tim podacima, prihodi ruskog predsjednika su prošle godine smanjeni za 59.441 dolara u odnosu na njegovu zaradu od 162.519 dolara iz 2012. godine, javila je ruska novinska agencija Itar Tas.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Međutim, u Putinovoj poreskoj prijavi za 2013. godinu prvi put nisu dostavljeni podaci o zaradi njegove supruge, od koje se Putin, kako navodi Itar Tas, zvanično razveo prošle godine. Njen doprinos porodičnom budžetu je 2012. godine iznosio oko 3.406 dolara.

U poreskoj prijavi se, takođe, ne pominju Putinove ćerke, Marija (28) i Katerina (28), iako su državni zvaničnici u obavezi da dostave informacije o članovima porodice.

Obim nepokretne imovine registrovane na Putinovo ime je prošle godine porastao, tako da prema imovinskoj karti ruski predsjednik ima dva stana, jedan površine 77 kvadratnih metara, a drugi površine 153,7 kvadrata, posjeduje i garažu, dva starija automobila marke volga GAZ M21 i GAZ M21, automobil “niva” i autoprikolicu “skif”

Check Also

Na novom spisku Centralne banke više blokiranih kompanija

Centralna banka (CBCG) objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *