Beograd: Stanovi od 1300 na periferiji do 4000 eura na Dedinju

Dodajte komentar

U Srbiji se u sljedećih nekoliko godina očekuju investicije vrijedne od četiri do osam milijardi eura, a među njima su dvije dionice autoceste koje se grade te treća koja ide u koncesiju, zatim dionica plinovoda Južni tok, tri termoelektrane od čega dvije na ugljen i jedna na plin plus još bar tri kad proradi Južni tok, a tu je i Beograd Waterfront Project, te niz građevinskih projekata među kojima su trgovački i logističko-distribucijski centri.

“Svjesni smo da će stranci uzeti najveći dio kolača u ovim investicijama te u Srbiji prodavati svoju opremu, no ipak od ovih investicija očekujemo niz pozitivnih efekata”, kazao je među ostalim Aleksandar Opsenica iz beogradskog REBEC-a, platforme koja se bavi promoviranjem investicija u nekretnine, na 10. međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina u Zagrebu.

Govoreći o beogradskom tržištu nekretnina Opsenica je iznio podatak da je u 2013. ondje prodano oko 3.240 stanova, te da se očekuje daljnji pad prodaje jer su ukinute subvencije na kredite.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prodajne cijene kretale su se od 850 eura po četvornom metru u rubnim područjima Beograda do 1.300 eura u širem centru grada. S druge strane, cijene četvornog metra stana u užem centru Beograda  kretale su se od 1.700 do čak 4.000 eura, što se ponajprije odnosi na ekskluzivne lokacije kao što su Vračar i Dedinje. Stanogradnja je u Beogradu, kazao je, uglavnom prepuštena domaćim investitorima.

U glavnom gradu Srbije raste potražnja za najmom stanova, a cijene se kreću od 8 do 10 eura za manje atraktivne lokacije i stanove pa do 15 eura za bolje lokacije.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *