Automobil bomba eksplodirala ispred Banke Grčke (Foto)

Dodajte komentar

Automobil bomba eksplodirao je rano juče ispred zgrade centralne banke u centru Atine, nije bilo povređenih i pričinjena je manja materijalna štetu, saopštila je grčka policija.

Anonimnim pozivom 45 minuta prije eksplozije sajtu lokalnih novina najavljen je bombaški napad koji se dogodio oko 6 sati po lokalnom vremenu ispred zgrade centralne grčke banke.

Nepoznato lice upozorilo je da je bomba od 75 kilograma postavljena u automobilu i da će eksplodirati za oko 45 minuta, prenosi agencija AP. Eksplozija je odjeknula u pretežno poslovnoj zoni prijestonice u najužem centru Atine, nekoliko blokova dalje od grčkog parlamenta.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost, ali policija je mišljenja da iza napada stoje ljevičarske ili anarhističke grupe, dodaje Rojters.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Agencija javljaju da se eksplozija dogodila nekoliko sati prije nego što bi Grčka trebalo da bude vraćena na međunarodno tržište obveznica, po prvi put u posljednje četiri godine i samo dan prije najavljene posete njemačke kancelarke Angele Merkel Atini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *