Samsung razvija tehnologiju grafena

Za grafen se već duže vrijeme priča kako će uvesti revoluciju u svijet elektronike. Međutim, uz njega su vezani brojni problemi s proizvodnjom, a koje je Samsung po svemu sudeći riješio.
Kompanija navodi kako je grafen bolji od silicija kad je u pitanju provodljivost elektrona, a uz to je izdržljiviji od čelika i fleksibilniji. Samsungov tehnološki institut SAIT (Samsung Advanced Institute of Technology) je u partnerstvu sa sveučilištem Sungkyunkwan, prvi razvio ovu novu metodu sinteze, piše Engadget.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Riječ je o jednom od najznačajnijih otkrića u istraživanju grafena do sada. Očekujemo da će ovo otkriće ubrzati komercijalizaciju grafena, a što će zauzvrat dovesti do nove ere potrošačke elektronske tehnologije”, rekli su rukovodioci laboratorije na SAIT-u.

Istraživači su uspješno riješili  najveći problem masovne proizvodnje – izradu kristalnih podmetača grafena velike površine, bez gubitka električnih i mehaničkih svojstava tog materijala kao što je u prethodnim istraživanjima i pokušajima bio slučaj.

Hoće li grafen u skorije vrijeme zamijeniti silicij tek ostaje vidjeti, ali prvi koraci su konačno postignuti. U tom slučaju, Samsung bi mogao ostvariti nevjerojatne prihode licencirajući razvijene tehnologije drugima.

Check Also

Četiri bogate države EU protive se namjeri da se naprave zajednički dugovi

Četiri bogate države EU protive se namjeri da se naprave zajednički dugovi kako bi se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *