Zavarovalnica Triglav: Slaparu petogodišnji mandat

Dodajte komentar

Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na sjednici u ponedjeljak odobrio je dosadašnjem predsjedniku Uprave Andreju Slaparu novi petogodišnji mandat koji teče od 11. novembra 2014.

Slaparu je novi mandat potvrđen jednoglasno. U Upravu Triglava je imenovan krajem 2009., a na mjestu predsjednika Uprave naslijedio je Matjaža Rakovca koji je lani razriješen.

Nadzorni odbor trebao je o novom predsjedniku Uprave raspravljati još lani, ali odlučeno je da se pričekaju rezultati mjera koje je preduzela Uprava pod Slaparovim vodstvom.

Slapar sada ima mandat da predloži novi sastav Uprave. Trenutni su u Upravi još Benjamin Jošar, Stanislav Vrtunski i direktorica za ljudske resurse Marica Makoter.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Članovi nadzornog odbora saglasili su se s prijedlogom Uprave o raspodjeli dobiti. Nadzorni odbor i Uprava pred dioničare na skupštinu idu s prijedlogom da se dio dobiti u iznosu od 25 miliona eura isplati u obliku dividende. Dividenda bi iznosila 1,10 euro bruto po dionici.

Nadzorni odbor na sjednici se saglasio i s dokapitalizacijom kćerke kompanije Triglav osiguranje a.d.o. iz Beograda u iznosu do 6,5 miliona eura, kako bi se osigurala kapitalna adekvatnost.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *