Mercedes sprema suparnika BMW-u X6

Šef Mercedesa, Diter Zetsche, otkrio je na godišnjem skupu Daimlerovih dioničara kako će izgledati koncept budućeg modela kojim će se ovaj proizvođač na tržištu suprotstaviti najvećem konkurentu, BMW-u.

 

Mercedes ulaže veliki trud sa ciljem da postane najprodavaniji premium proizvođač automobila na svijetu. Ako želi iza sebe ostaviti BMW i Audi, osim porasta prodaje aktualnih modela, moraće tržištu ponuditi i neka nova vozila, poput kupe krosovera.
[widgets_on_pages id=”Baner”]
Konceptna verzija budućeg modela iz ovog segmenta, pod nazivom Concept Coupe SUV, imaće premijeru na sajmu automobila u Pekingu, krajem aprila. Na osnovu prve fotografije primjećuje se da su osnovni stilski elementi preuzeti od modela Mercedesa GLA i CLA.

“Smatramo da se veliki potencijal za rast prodaje Mecedesovih vozila nalazi upravo u segmentu koji predstavlja kombinaciju SUV i kupe automobila”, rekao je izvršni direktor kompanije, Diter Zetsche.

Zetsche nije otkrio više detalja, ali preptostavlja se da će, kao što je to bio slučaj i sa nekim drugim novijim modelima Mercedesa, iz vozila Concept Coupe SUV uz manje izmjene vrlo brzo nastati proizvodna verzija.

Novi model trebao bi dijeliti platformu s Mercedesom ML, a spekuliše se da će serijska verzija imati oznaku MLC.

Check Also

Pandemija Covid-19 mogla bi da “proguta” 400 miliona radnih mjesta

Međunarodna organizacija rada (ILO) očekuje da će radni sati globalno pasti za 14 odsto u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *