Srbija: Njemačke kompanije otvorile 25.000 radnih mjesta

Dodajte komentar

Njemačke kompanije su u posljednjih 14 godina otvorile 25.000 radnih mjesta u Srbiji i investirale preko 1,7 milijardi eura izjavila je juče savjetnica odjeljenja za ekonomiju i trgovinu Ambasade Njemačke, Gabrijela Beneman.

Otvarajući skladište Henkela u Kruševca, ona je istakla da je ta njemačka kompanija jedna od 370 koje posluju u Srbiji i da predstavlja primjer dobre ekonomske saradnje između Srbije i Njemačke.

Benaman je ovom prilikom objavila ohrabrujće rezulate ankete koja je nedavno sprovedena među njemačkim firmama.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Od njemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 92 odsto njih je reklo da bi ponovo investiralo“, navela je Benaman, ističući da te kompanije veoma cijene visokokvalifikovanu domaću radnu snagu.

Srbiju čini zanimljivom i veoma povoljan geografski položaj, kazala je i dodala da je veoma važan napredak koji je Srbija učinila u pogledu unapređenja investicione klime taj što je započela proces pridruživanja Evropskoj uniji.

„Sigurna sam da će i Henkel imati koristi od tog procesa“, rekla je Beneman i ocijenila da je ta njemačka kompanija, koja u Srbiji posluje od 2002. godine, napravila veliki napredak što pokazuje i otvaranje novog skladišta vrijednosti četiri miliona eura

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *