Lovćen osiguranje ostvarilo rast premija

Dodajte komentar

Lovćen osiguranje Podgorica i Lovćen životna osiguranja u prošloj godini su u odnosu na 2012. prikupili tri odsto više premije i zadržali vodeću poziciju u Crnoj Gori.

„Lovćen osiguranje i Lovćen životna osiguranja zajedno su u prošloj poslovnoj godini postigli 40,7 odsto tržišni udio i zadržali vodeću poziciju u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Prikupljeno je i tri odsto više premije osiguranja, što znači da je ostvarena ukupna premija osiguranja iznosila 29,6 miliona eura.

U saopštenju se navodi da je udio bruto premije osiguranja i saosiguranja koje su Lovćen osiguranje i Lovćen životna osiguranja prošle godine ostvarili u portfelju Triglav grupe iznosio 3,4 odsto.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Izvršni direktor Lovćen osiguranja Radenko Purić rekao je da su se u prošloj godini fokusirali na poboljšanju efikasnosti troškova i restrukturiranju investicija kompanije.

„U perspektivi planiramo da aktivno radimo na poboljšanju profitabilnosti postojećih i novih proizvoda osiguranja i povećanju operativne efikasnosti”, rekao je Purić.

On je dodao da, bez sumnje, najveći izazov u industriji osiguranja u Crnoj Gori i dalje ostaje kako da se podigne opšta kultura osiguranja.

Crna Gora je jedno od ključnih tržišta Triglav grupe, koja se na teritoriji jugoistočne Evrope smatra za jednu od vodećih osiguravajućih i finansijskih grupa, jer posluje na osam tržišta i u sedam država.

Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav usvojio je revidirane godišnje izvještaje za matično društvo i Triglav grupu za prošlu godinu.

Triglav grupa je u prošloj poslovnoj godini ostvarila neto dobit od 69,9 miliona eura, što je 27 odsto iznad planirane.

U Triglav grupi u ovoj godini planiraju 902,1 miliona eura konsolidovane bruto fakturisane premije osiguranja, što je približno isto kao i u prošloj, kao i neto dobit u visini od 65,6 miliona eura.

Predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar rekao je da je u kriznoj prošloj godini Triglav grupa nastavila sa realizovanjem svoje strategije, koja se temelji na fokusiranosti na osnovnu djelatnost osiguranja, profitabilnosti i bezbjednosti poslovanja.

„Naši planovi za ovu godinu počivaju na čvrstim temeljima, a u postojećim zahtjevnim prilikama izrazito su ambiciozni. Naše prodajne aktivnosti biće u ovoj godini jače usmjerene na klijente, kao i na razvoj i povećanje efikasnosti interne i eksterne prodajne mreže“, rekao je Slapar.

Cjelokupna vrijednost kapitala Triglav grupe dostigla je krajem prošle godine 590,5 miliona eura i porasla je tri odsto u poređenju sa 2012.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *