BMW povlači 230.000, Mazda skoro 100.00 vozila

Dodajte komentar

Njemački proizvođač automobila BMW zbog greške na motoru, najavio je povlačenje 232.098 vozila iz prodaje i upotrebe na prostoru Kine, javlja Anadolu Agency.

Kineska Agencija za kontrolu i provjeru kvaliteta obavijestila je javnost da će od 18. juna ove godine sva vozila koja su opremljena motorima N52K, N52T te N55 biti povučena sa tržišta.

Ova odluka obuhvata vozila koja su u Kinu uvezena između 10. juna 2009. godine do 30. jula 2010. godine, a modeli koji tu spadaju su serije od jedan do sedam, zatim serije X1, X3, X5, X6 te Z4. Na spornim vozilima je zabilježena greška na klipovima motora, a proizvođač je najavio da će spomenuti dio biti besplatno zamijenjen.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Japanski automobilski koncern Mazda povlači 27.600 putničkih automobila „atenca“ (Atenza) i „aksela“ (Axella), odnosno modele „mazda 3″ i „mazda 6″.

Kako je saopštilo Ministarstvo za zemljište, infrastrukturu, transport i turizam Japana, opozivom su obuhvaćeni automobili, proizvedeni od oktobra 2012. do januara 2014. godine.

Razlog za povlačenje je kvar u hibridnom motoru automobila usljed koga se, prilikom smanjenja brzine ili kočenja, ne obavlja automatsko punjenje ili se obavlja sa prekidima. Zbog toga može da dođe do zastoja u radu motora, prenio je Itar tas.

U današnje vrijeme Mazda takođe razmatra pitanje povlačenja još 61.000 automobila prodatih na teritoriji Evrope zbog iste neispravnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *