Crnogorski telekom u plusu 18,8 miliona na kraju 2013.godine

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom završio je prošlu godinu neto profitom od 18,84 miliona eura koji je za milion manji nego 2012.

To pokazuju podaci iz nerevidiranog izvještaja objavljenog na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti.

Ostvarena prošlogodišnja zarada po jednoj akciji iznosi 39,86 centi i bila je manja u odnosu na godinu ranije kada je iznosila 42,18 centi.

Telekom, prema podacima iz bilansa stanja, na kraju prošle godine ima neraspoređenu dobit iz prethodnih godina u ukupnom iznosu iznosu od 24,8 miliona.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prošlogodišnji prihodi iznosili su 110 miliona i bili su za oko četiri miliona manji u odnosu na 2012. Rashodi su za godinu smanjeni sa 91,5 miliona na 88,1 milion.

Kratkoročne obaveze Telekoma su porasle za oko tri miliona na ukupnih 28,5 miliona eura.

U prošlogodišnjem izvještaju o poslovanju menadžment se osvrnuo na dugogodišnje istrage u vezi sa četiri sumnjiva konsultantska ugovora iz 2005. godine vrijedna sedam miliona eura, za koje Telekom godinama nema validne dokaze da je novac potrošen za „legitimne poslovne svrhe“.

Američke vlasti Mađar Telekom, koji je kupio crnogorsku kompaniju, sumnjiče za korupcionaške ugovore u vezi sa privatizacijom Telekoma, a u izvještaju navode da ta istraga nije imala uticaja na prošlogodišnje rezultate poslovanja kompanije.

Menadžeri Telekoma napomenuli su da je vrhovni državni tužilac 2007. obavijestio bord direktora kompanije da ugovori koji su bili predmet unutrašnje istrage „ne sadrže elemente koji se mogu protumačiti kao kriminalne radnje na osnovu kojih bi se u Crnoj Gori mogle podnijeti tužbe“.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *