Rokade u upravnim odborima željezničkih preduzeća

Vlada je na predlog Ministarstva saobraćaja odlučila da promjeni predsjednike odbora direktora četiri željeznička preduzeća. Umjesto njih neće doći novi ljudi, već će oni ostati na istim pozicijama, samo će promijeniti preduzeća.

Tako će Rešad Nuhodžić, dosadašnji predsjednik borda direktora ŽICG, od aprila biti na čelu Montekarga, Dragan Šimrak će iz Prevoza preći u Održavanje željezničkih voznih sredstava, Žarko Šturanović iz Održavanja u Infrastrukturu, dok će Dušan Radonjić preći iz Montekarga u Prevoz.

Članovi odbora direktora ŽICG ostaće Jadranka Vojinović, Ljubomir Sošić i Spaso Popović, dok će u ŽPCG osim Radonjića novo lice biti Faruk Agović, koji je do sada bio član odbora direktora Održavanja. U odboru ŽPCG ostali su Nebojša Kaluđerović i Srećko Medenica.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Novo lice u Održavanju je bivši pomoćnik ministra poljoprivrede Milosav Anđelić. Njegov dolazak platio je Andrija Radman, koji više nije član odbora. U odboru su ostali Lav Lajović i Mirsad Džudžević.

Bez mjesta u odboru direktora ostao je i Ljubo Terzić, dosadašnji član odbora direktora Montekarga. Njega je na tom mjestu zamijenio Miomir M. Mugoša. Pored Mugoše i Nuhodžića u odboru direktora Montekarga su ostali Milorad Jovanović i Slavenko Jovanović.

ŽICG i ŽPCG godinama posluju sa višemilionskim minusima, dok Održavanje voznih sredstava i Montekargo imaju minuse od više stotina hiljada.

Akcionari će nove odbore direktora izabrati na skupštinama akcionara koje su zakazane za 31. mart. (dan.co.me)

Check Also

Statis u partnerstvu sa kraljevićima iz Emirata, moguć ulazak Alfa Dabi fonda u Sveti Stefan

Alfa Dabi Holding (Alpha Dhabi), investicioni fond kraljevske porodice Al Nahijan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.