Ugasi svijetlo! I UNIQA će!

Dodajte komentar

UNIQA osiguranje i ove godine će se priključiti globalnoj akciji „Sat za planetu”, isključivanjem svjetlećeg UNIQA znaka na krovu poslovne zgrade Europoint u Podgorici u subotu 29. marta u periodu od 20.30 do 21.30, kao i svjetala i svjetleće rasvjete u svih 14 poslovnica širom Crne Gore.

Svi zaposleni UNIQA osiguranja isključiće svu opremu čiji rad u tom momentu nije esecijano bitan, u petak 28. marta 2014., dan prije „Sata za planetu“.

Ljudi od planete Zemlje zahtjevaju sve više, a mogućnosti koje nam ona pruža sve su manje.Trenutno se koristi 50 odsto više resursa nego što planeta može proizvesti, a ukoliko se taj trend ne promijeni, do 2030. godine ni dvije planete neće biti dovoljne da se zadovolje sve ljudske potrebe.

Učešćem u akciji „Sat za planetu“ UNIQA osiguranje ostaje posvećena razvoju koncepta društvene odgovornosti u sferi energetske efikasnosti, racionalne potrošnje prirodnih resursa, zaštite životne sredine i smanjivanju i sprječavanju štetnih posljedica nastalih klimatskim promjenama.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Podsjećamo, direkcija UNIQA osiguranja nalazi se u Europoint zgradi u Podgorici, objektu koji je reprezent primjene modela energetske efikasnosti. Ova sedmospratnica sa oko 10.000 kvadrata, koristi vodeni tok Morače i ima razvijen sistem grijanja i hlađenja putem podzemne vode, što obezbjeđuje priličnu uštedu električne energije.

UNIQA Toranj u Beču, u kome se nalaze kancelarije UNIQA grupe posjeduje  Greenbuilding certifikat, nagradu Evropske unije koja se dodjeljuje kompanijama i objektima koji doprinose štednji energije i očuvanju okoline. UNIQA toranj troši 40% manje energije od sličnih zgrada.

Ovim putem UNIQA poziva sve građane da u što većem broju podrže ovu akciju, doprinesu očuvanju životne sredine i „Ugase svjetlo! I UNIQA će!.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *