VW obara rekorde

Dodajte komentar

Fabrika automobila Volkswagen Slovačka proizvela je prošle godine rekordnih 426.313 vozila, od kojih je izvezla 99,8 odsto, ostvarivši stabilnih šest i po milijardi eura prihoda.

U poređenju sa 2012. to je rast od 1,5 odsto, rekli su predstavnici kompanije na konferenciji za novinare u sjedištu fabrike u Bratislavi.

U 2013. godini VW Slovačka je proizveo najviše vozila u svojoj 23-ogodišnjoj istoriji. To je na granici proizvodnih kapaciteta, ukazao je predsjednik upravnog odbora Albrecht Reimold.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Vozila “Sports Utility Vehicle” (SUV) dostigla su udio od 51 odsto u ukupnoj proizvodnji. Gradski automobili serije “New Small Family” činili su 49 odsto, prenijela je agencija Sita.

Prošle godine je u fabrici u Bratislavi proizvedeno i 268.500 mjenjača. Proizvodnja komponenti u fabrici u mestu Martin povećana je 17,5 odsto, na 32,9 miliona delova.

Prihodi od 6,5 milijardi eura bili su prošle godine na stabilnom nivou. Profit pre oporezivanja dostigao je 176 miliona eura. Firma je u Slovačku uložila 351,9 miliona eura. U kompaniji VW Slovačka lane je bilo zaposleno 9.400 ljudi.

Izvoz je dostigao vrednost od 6,48 milijardi eura. U inostranstvo je otpremljeno 99,8 odsto proizvedenih vozila.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *