Putin Vizi: Izgubili ste Rusiju

Dodajte komentar

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija formirati sopstvene sisteme plaćanja, posle prošlonedeljne blokade Vize i Masterkarda.

Odluka niza stranih kompanija da u Rusiji ograniči aktivnost svojih sistema plaćanja imaće kontraproduktivne efetke, dovešće do gubitka tržišta koje je za njih profitabilno, smatra Putin.

Prema njegovim riječima, Rusija će zaštiti svoje interese, između ostalog, i formiranjem sopstvenih sistema plaćanja, prineo je Itar tas.

“Žalosno je što su neke kompanije odlučile da uvedu izvjesna ograničenja, mislim da će dovesti do gubitka pojedinih segmenata tržišta i tržišta profitabilnog za njih”, rekao je Putin na sastanku sa članovima Odbora Saveta Federacije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Ali, to nije naša odluka, mi moramo da zaštitimo svoje interese i to ćemo i raditi”, naglasio je Putin.

On je kazao da u zemljama kao što su Japan i Kina ti sistemi funkcionišu i to veoma uspješno. Oni su u početku bili isključivo nacionalni, zatvoreni u svoje tržište, na svoju teritoriju, svoje stanovništvo, a sada, prema Putinu, stiču sve veću popularnost.

Ruski predsjednik je dodao da japanski sistem koji je formiran kao nacionalni, sada funkcioniše u 200 zemalja.

“Zašto i mi to ne bismo uradili? Neophodno je da se to uradi i mi ćemo to raditi”, rekao je on.

Putin je naglasio da Centralna banka zajedno sa vladom aktivno radi na tome, iako će biti potrebno određeno vreme.

Viza i Master kard su prošle nedelje prestali da pružaju usluge plaćanja za klijente banke Rosija, kojoj su SAD nametnule sankcije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *