Merkel protiv ekonomskih sankcija Rusiji

Dodajte komentar

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da bi krizu nastalu zbog Ukrajine trebalo riješiti političkim sredstvima, bez nametanja ekonomskih sankcija Rusiji.

Kancelarka Merkel je u Berlinu rekla da Zapad nije dostigao fazu koja podrazumijeva nametanje ekonomskih sankcija Rusiji, prenijela je ruska agencija ITAR-TASS njenu izjavu datu nakon što je razgovarala sa južnokorejskom predsjednicom Park Geun-hye.

“Nadam se i da ćemo uspjeti da ih izbjegnemo (sankcije)”, rekla je ona i dodala da nije zainteresovana za eskalaciju već da naprotiv radi na deeskalaciji situacije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Njemački stručnjaci kažu da bi ekonomske sankcije protiv Rusije, koje žele da joj nametnu zapadne zemlje zbog situacije u Ukrajini i na Krimu, mogle negativno da utiču na nemačku ekonomiju.

Njemačko-ruska trgovinska razmjena u 2013. godini je dostigla vrijednost od 76 milijardi evra, oko 6.000 njemačkih kompanija posluje u Rusiji, ukupan obim njihovih investicija iznosi 20 milijardi eura i oko 300.000 radnih mjesta u Nemačkoj zavisi od ekonomskih odnosa Njemačke sa Rusijom, navodi ITAR-TASS.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *