Komercijalna banka Budva: Sumnjamo da je bilo pronevjere u kotorskoj filijali

1 komentar

Komercijalna banka AD Budva saopštila je da je kroz svoj sistem kontrole blagovremeno utvrdila osnovanost sumnje pronevjere u filijali u Kotoru i cjelokupan materijal predala istražnim organima.

“Utvrđeno je da je riječ o izolovanom slučaju, na koji Banka nije mogla da utiče. Svi potencijalno oštećeni klijenti su upoznati, Banka naglašava da stoji iza svojih klijenata i da, što je najbitnije, oni neće trpjeti nikakvu štetu“, navodi se u saopštenju Komercijalne banke.

U Banci navode das u sproveli sve neophodne mjere da dodatno zaštiti klijente kroz striktno poštovanje procedura u radu, te da svojom visokom likvidnošću i stabilnošću obezbjeđuje sigurnost za sve svoje deponente.

“Do okončanja istražnog postupka, Banka se po ovom pitanju više neće oglašavati“, zaključeno je u saopštenju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Specijalno tužilaštvo otvorilo je istragu o poslovanju kotorske filijale Komercijalne banke Budva, zbog sumnje da je pronevjereno oko 200.000 eura, piše Dan. Sumnja se da su u nezakonitim poslovima skidanja novca sa računa klijenata učestvovala najmanje dva radnika te filijale. Policija ne isključuje mogućnost da je većina transakcija obavljena sa računa pomoraca. Prema izvorima lista, policija istražuje ovaj slučaj već nekoliko mjeseci i uzeta je izjava od direktorke filijale Radmile Trninić, koja se ne dovodi u vezu sa spornim transakcijama.

„Na osnovu više prijava oštećenih počela je provjera poslovanja. Inspektori kriminalističke policije su mjesecima češljali dokumentaciju, sve uplate i isplate obavljene u zadnje dvije godine. U istragu je bilo uključeno i tužilaštvo, a kad smo došli do konkretnih saznanja predmet je preuzela specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina Nina Ivanović“, rečeno je Danu u Upravi policije.

Prema saznanjima tužilaštva, za nešto više od godinu sa većeg broja računa klijenata je „skinuto“ skoro 200.000 eura.

– Ne smatramo da je to konačna cifra jer su naložena dodatna vještačenja u predmetu. U početku su sa računa skidani manji iznosi kako klijenti ne bi uočili promjene, nakon čega su se svote uzetog novca stalno povećavale – naveli su iz tužilaštva.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Postovani,

    zivim u Beogradu gde primam penziju i posedujem Visa elektron karticu Kom.banke Beograd.Da li sa pomenutom karticom mogu da vrsim transakcije u bankama Crne gore,kupujem robu u prodavnicama,dizem novac sa bankomata i sl.

    Hvala,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *