AMM pokreće projekat “Menadžer godine”

Dodajte komentar

Upravni Odbor Asocijacije menadžera Crne Gore donio je Odluku o pokretanju projekta “Menadžer godine”, u okviru kojeg će na kraju godine biti dodijeljene nagrade u više kategorija najboljim menadžerima u Crnoj Gori, odlučeno je na zajedničkom sastanku Skupštine i Upravnog odbora.

Takođe je donijeta i odluka o formiranju stalnog savjetodavnog tijela “Forum izvršnih direktora” kojeg će činiti aktuelni i bivši generalni i izvršni direktori iz Crne Gore i regiona, kao i istaknuti naučni radnici iz oblasti menadžmenta.

Pored radnog dijela delegatima Skupštine Asocijacije povodom unapređenja i jačanja regionalne saradnje menadžera obratili su se Budimir Raičković predsjednik AMM, Esad Čolaković, glavni menadžer Hrvatske udruge menadžera CROMA, i Predrag Ćurčić, potpredsjednik Privredne komore Beograda.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako se navodi u saopštenju, Čolaković je u svom izlaganju potvrdio punu podršku koju CROMA pruža AMM-u, kako u tekućim aktivnostima i jačanju stručne službe, tako i po pitanju realizacije pojedinačnih projekata.

“Naglasio je važnost menadžerskih asocijacija u regionu, prije svega po pitanju razvoja i unapređenja ljudskih resursa, kao najvažnijeg resursa kojim naše zemlje raspolažu. Posebno je naglasio da menadžerske asocijacije treba da imaju ključnu ulogu kao pokretač dijaloga između struke, nauke i političkih struktura, sa ciljem ostvarivanja opšteg društvenog razvoja”, navodi se u saopštenju.

U okviru saradnje dvije asocijacije najavljeno je gostovanje Stivena Janga, Izvršnog direktora “Caux Round Table”, globalne mreže poslovnih lidera koja se bavi razvojem i unapređenjem kapitalističkog društvenog modela.

“Stiven Jang je autor knjige “Moralni kapitalizam” koja je jedna od najznačajnijih knjiga na temu kapitalističkog uređenja. CROMA i AMM će nastaviti i saradnju na polju implementiranja menadžerskog ugovora u dvijema državama, kao i na formiranju kluba mladih menadžera”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Asocijacije Budimir Raičković kazao je da bogatsvo, potencijal i šansa Crne Gore i čitavog Balkana nije u industrijskim kapacitetima o kojima treba razmisljati nego je u ljudima.

“Siguran sam da da ljudski resursi predstavljaju našu komparativna prednost pod uslovom da oni sami rade na sebi, ali i da im država omogući kvalitetan ambijent za razvoj. Jedno i drugo su uzročno posljedično povezano zato mi menadžeri ne treba da čekamo da se nešto desi, ali isto tako je bitno da donosioci najvažnijih Odluka obrate pažnju na nase inicijative i akcije usmjerene na unapređenje struke i opstu dobrobit”, kazao je Raičković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *