Ima 18 godina, bogatstvo od 30 miliona dolara i dobar savjet za vas

Dodajte komentar

Vjerovatno ste već čuli za ovo čudo od djeteta. Nik D'Aloisio imao je samo 17 godina kada je prodao svoju aplikaciju Summly Yahoo-u i zaradio 30 miliona dolara. Svoj uspjeh proslavio je skromno – odlaskom na posao. Sada živi relativno normalan život u Londonu i završava školu. 

Jedan je od najmlađih milionera i preduzetnika na svijetu, a Wall Street Journal nedavno ga je prozvao inovatorom godine. Sada je punopravni član inženjerskog tima u Yahoo-u.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Nik je dao intervju za Entrepreneur i izrazio svoje mišljenje o preduzetnicima.

– Mislim da se neki preduzetnici previše fokusiraju na ideju, a nedovoljno na planiranu implementaciju i kvantifikovanje uspjeha. Planovi, patenti i implementacija jednako su važni kao i početna ideja, kaže Nik.

Ima i savjet za mlade preduzetnike koji još čekaju svoju prvu pravu priliku. “Primarni cilj onog koji želi da uspije trebalo bi biti usvajanje svih potrebnih vještina. Danas na internetu imate puno dostupnih izvora za to. Programiranje, razvoj posla, dizajn, marketing i ostalo. Budite neustrašivi i nemojte se bojati neuspjeha. Nema boljeg načina učenja od sistema pokušaj-greška”, zaključio je mladi milioner.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *