Marina Bar ponovo u vlasništvu države

Dodajte komentar

Kompanija AD Marina Bar je od juče ponovo u većinskom vlasništvu države.

Privatizacija predviđena ugovorom sa konzorcijumom kupaca Multikapitals iz Rige, u kojem su Latvijas Krajbanka i SIA Multikapitals, je propala jer investitori nijesu ispoštovali obaveze. 

Na četvrtoj vanrednoj skupštini akcionara formiranje novi tročlani Odbor direktora, piše Pobjeda.

Krajem decembra prošle godine država je vratila akcije sebi i fondovima. To je stvorilo obavezu zakazivanja sjednice i formiranja novog Upravnog odbora, kojeg čineispred države Branko Branković, u ime Investiciono-razvojnog fonda profesor Anđelko Lojpur, dok Fond PIO zastupa Nikola Milović kazao je za Pobjedu predsjedavajući Skupštinom akcionara Tomislav Markolović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Konstituisanje odbora biće, saglasno zakonu, tokom ove sedmice, kada će biti održana i prva sjednica novog UO. Letonski konzorcijum je ugovorom o kupoprodaji akcija, potpisanim sa Vladom i fondo vima 29. decembra 2010. godine, otkupio paket od 54 odsto akcija i time kao većinski vlasnik stekao pravo i obavezu inesticionog ulaganja i dovoženja ambicioznog razvojnog projekta Marine do kraja.

Prema tom ugovoru, većinski vlasnik imao je obavezu investiranja 12 miliona eura. Međutim, konzorcijum se našao u stečajnom postupku, pa svoj dio obaveza nijesu ispunili, što je rezultiralo raskidom ugovora. CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *