Stečajni upravnik stavio katanac na Solanu

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Solane Ognjen Jovović zabranio je radnicima da uđu u krug fabrike u namjeri da spriječi dalju eskalaciju nemira koji su krajem prošle sedmice rezultirali svađom sindikalaca i obezbjeđenja u kojoj je bilo i potezanja pištolja, a dan kasnije i paljenjem dva automobila u svojini kompanije.

Jovović je odluku donio u konsultaciji sa stečajni sudijom. Odlukom se zabranjuje ulazak i kretanje na cijelom području Solane svim licima koja nemaju posebno odobrenje stečajnog upravnika.

U obrazloženju odluke, Jovović je podsjetio da je prošlog četvrtka više lica sa vozilima “neovlašćeno” ušlo u krug fabrike, da se dan kasnije zbio incident između radnika i pripadnika obezbjeđenja i da su na kraju, u subotu veče, zapaljena dva vozila unutar preduzeća.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Imajući u vidu da se na Solani ne realizuju nikakave poslovne ili radne aktivnosti, u konsultaciji sa stečajnim sudijom, donio sam odluku o zabrani ulaska i kretanja na prostoru Solane”, napisao je Jovović u obrazloženju.

Radnici Solane, njih 49, zbog neisplađenih zarada i nepovezanog staža, štrajkuju od 21. januara.

Jovović je ranije “Vijestima” rekao da neće produžiti ugovore radnicima koji im ističu krajem ovog mjeseca ukoliko vlasnici ne obezbijede 250.000 do 400.000 eura koliko je neophodno za pripremu berbe.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *