Rusija se snašla: Zamijenili Vizu

Dodajte komentar

Ruske banke kojima su SAD uvele sankcije, umjesto američkim, mogu da posluju karticama prelaskom na platformu kineskog sistema plaćanja Junion pej (UnionPay).

To je izjavio zamjenik šefa Odbora za finansijsko tržište Državne Dume Anatolij Aksakov.

Američke kartičarske kompanije Viza i Masterkard juče su prestale da pružaju usluge platnih operacija klijentima ruskih banaka, u okviru najnovijih sankcija SAD Rusiji posle porpisivanja Sporazuma o pripajanju Republike Krim i grada Sevastopolja Ruskoj Federaciji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Društvo s ograničenom odgovornošću Junion pej registrovala je Centralna Banka Rusije u jesen 2013. godine kao operatera platnog sistema Junion pej čiji je centar za platni sistem Banka Kine (Elos). Trenutno taj sistem uključuje 29 operatera, među kojima su i Viza i Masterkard.

Samo dan posle uvođenja novih sankcija SAD Rusiji, ruski predjsednik Vladimir Putin naložio je nadležnoj službi predsjednika da isplatu njegove plate prebaci u banku “Rusija” protiv koje je Amerika uvela sankcije.

“Već sam rekao da namjeravam da otvorim u toj banci svoj lični račun. Štaviše, dao sam nalog Odeljenju za upravu da tamo prebaci moju zaradu”, rekao je Putin, a prenosi agencija Ria novosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *