Najmlađa milijarderka samo varka?

Dodajte komentar

Najmlađi milijarder na svetu se zove Perena Kei Hoi-Ting, državljanka je Hong Konga i ima samo 24 godine.

Ipak, ona nije finansijski genije, niti mlada nasjlednica neke imperije, već, manje-više, sredstvo koje njen otac Đi Haipeng koristi kako bi kroz rupe u sistemu, uz njeno ime na papirima, sačuvao bogatstvo teško 1,3 milijarde dolara od kineskih poreznika.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kei kao diplomac prestižne Londonske ekonomske škole dobro zna šta bi trebalo da radi na čelu neke kompanije, ali kako piše “Saut Čajna morning post”, njen posao je praktično samo da potpisuje ugovore.

Kei se nalazi na Forbsovoj listi milijardera zahvaljujući 85 odsto vlasništva u kompaniji “Logan properti holdings”, koja je 2010. osnovana na Kajmanskim Ostrvima, kada je Kei, tada jedini akcionar kompanije, imala samo 20 godina.

U godinama koje su dolazile i posle niza transakcija u of šor zoni ona je postala vlasnik još brojnih kompanija, a “Logan properti holdings” je postala kompanija teška 1,3 milijardi dolara.

Zahvaljujući činjenici da je ona državljanka Hong Konga, nema obavezu da bilo šta prijavljuje kineskim vlastima, a poreznici ne mogu ni da “dohvate” dividende. Da je Đi, inače državljanin Kine, upisan kao vlasnik, makar dio imperije bi “okrnjili” poreznici.

Ipak, neuobičajeno za zapadni poslovni svijet, ova porodica je odlučila da ne vreijđa inteligenciju zainteresovanih strana pa je Kei saopštila da “zbog ograničenog iskustva u poslovanju sa nekretninama, kontrolu nad svim delovanjima grupacije ima Đi, dok ona i dalje radi isključivo uz savjetovanje sa njim”.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *