Beograd: Zakup kioska za kokice do 26.000 €

Dodajte komentar

Ko želi da postavi aparat za kokice u srcu Knez Mihailove ulice, moraće da izdvoji tri miliona dinara ili više od 26.000 eura, prenosi B92.

Opština Stari grad raspisala je konkurs za zakup lokacija u ulicama, gdje će biti postavljeni aparati za kokice, frižideri sa sladoledom, roštilji za kesten i tezge na kojima će se prodavati raznorazna roba.

Učesnici prije nadmetanja moraju da uplate depozit od 30 odsto od početne cijene koju je odredila opština. Najskuplje lokacije i ovog puta su u Knez Mihailovoj ulici, na Terazijama i Trgu Nikole Pašića, a najjeftinije na Dunavskom keju i kod Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović”.

Najveća početna cijena od tri miliona dinara određena je za mesto na sredini Knez Mihailove i to za aparate za kokice i krofnice. U drugim djelovima ove ulice, na Kalemegdanu i Terazijama, ko želi da prodaje kokice moraće da godišnje izdvoji od osam do 17 hiljada eura. Najjeftinija cijena je za postavljanje aparata u Makedonskoj ulici i na Dorćolu, gdje je potrebno izdvojiti 1200 eura na godišnjem nivou.

Najviše mjesta, čak 41, planirano je za frižidere za sladoled. I njihovo postavljanje najskuplje je u Knez Mihailovoj, gde je početna cijena za licitaciju od 15 do 17 hiljada eura. Najniža je na šetalištu uz rijeku – 180 eura.

Zakupi lokacija za tezge za prodaju umetničkih predmeta nešto su prihvatljivije, pa je početni iznos u Knezu 1500 eura. Za postavljanje tezge za prodaju suvenira u ovoj ulici, treba dati bar 10 hiljada eura, na Kalemegdanu 2500, a u Skadarliji samo 170 eura.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *