CBCG: Završena Svjetska nedjelja finansija (FOTO)

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore, povodom obilježavanja Svjetske nedjelje finansija, od 10. do 17. marta, organizovala je niz edukativnih događaja za djecu osnovnih i srednjih škola.

U utorak, 11. marta 2014, učenici podgoričke srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“, posjetili su Centralnu banku Crne Gore, gdje su, pored ostalog, prisustvovali predavanju na temu istorije crnogorskog novca i centralnog bankarstva.

Učenici Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ sa Cetinja, posjetili u četvrtak, 13. marta 2014, Muzej novca CBCG. Pored predavanja o istoriji novca i centralnom bankarstvu, oni su prisustvovali i promotivnom kovanju suvenira – perpera, prvog crnogorskog novca, na mašini na kojoj je kovan perper.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Edukativno-likovna radionica “O novcu”, u organizaciji Centralne banke Crne Gore, održana je 14. marta u Resursnom centru za djecu i mlade u Podgorici. Učenici Centra imali su priliku da čuju neke interesantne činjenice o novcu kroz istoriju, a zatim i da izrađuju likovne radove na temu “Moj novac”. Radovi su izloženi u izložbenom prostoru Resurnog centra.

Obilježavanje manifestacije u Crnoj Gori završeno je posjetom učenika Resurnog centra Muzeja novca Centralne banke na Cetinju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *