Krim nacionalizovao naftne firme

Dodajte komentar

Parlament Krima preveo je u vlasništvo republike imovinu Černomornjeftgasa, Ukrtransgasa i Feodosijskog preduzeća za snabdijevanje naftnim proizvodima.

Kako je saopštila pres služba Državnog Savjeta, odgovarajući dokument o tome je donijet na vanrednoj plenarnoj sjednici.

“Utvrđeno je da je vlasništvo Republike Krim pokretna i nepokretna imovina javnog akcionarskog društva Černomornjeftgas, njegovih kontinentalnih nalazišta i morska ekonomska zona”, navodi se u dokumentu koji citira Itar tas.

Isto rješenje je donijeto i za imovinu Ukrtransgasa na Krimu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Nacionalizacija tih preduzeća sprovodi se u cilju obezbjeđenja ekološke i energetske sigurnosti, stvaranja uslova za organizaciju proizvodnje, skladištenja i transporta nafte i gasa na teritoriji Krima, snabdijevanja žitelja poluostrva energetskim resursima i osnovnim životnim potrebama, navedeno je u obrazloženju.

Prvi potpredsjednik vlade Krima Rustam Temirgalijev je prošle nedjelje rekao da vlasti Krima planiraju da nacionalizuju Černomornjeftgas, željezničku prugu i odjeljenja sanatorijuma Ukrajine na teritoriji poluostrva. (B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *