Firma iz Londona zainteresovana za Institut

Dodajte komentar

Tendersku dokumentaciju za dostavljanje ponude za Institut Simo Milošević u Igalu otkupila je i londonska firma International Wellness limited group, saznaju Vijesti.

To je već uradila azerbejdžanska kompanija Azmont.

Ponude za kupovinu 56,5 odsto državnih akcija mogu se dostavljati do 29. aprila. Dosadašnji zainteresovani se mogu prijaviti, samo ako nađu jakog partnera koji ispunjava tenderske uslove.

Londonsko preduzeće je, prema podacima sa interneta, nepoznato u djelatnosti Instituta Igalo. Na njihovom sajtu nema dovoljno informacija. Postoji istoimena firma u Holandiji, gdje se grupa preduzetnika bavi konsultantskim uslugama za razvoj biznisa i u opisu posla imaju wellness.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Zainteresovani za Institut ne mogu ponuditi manje od deset miliona eura za većinsko vlasništvo najveće i najpoznatije institucije za multidisciplinarno banjsko liječenje na Mediteranu. Minimalna ulaganja u medicinsku opremu moraju biti pet miliona, a najmanje 20 miliona u Institut.

Pravo učešća imaju oni koji posjeduju najmanje jedan rehabilitacioni centar ili hotel, odnosno hotelski kompleks.

Obaveza je i da u posljednje tri poslovne godine ima ukupan prihod od najmanje 100 miliona eura.

Potencijalni kupci mogu biti u direktnom ili indirektnom vlasništvu preduzeća koje ih ispunjava.

Azerbejdžanska firma Azmont, koja je otkupila tendersku dokumentaciju za Institut u Igalu, ne ispunjava osnovi uslov iz tendera – ne bavi se banjskim turizmom i medicinom, ali su najavili da će tražiti partnera za dostavljanje ponude.

Prema informacijama Vijesti kao mogući partner Azmonta, čiji je vlasnik azerbejdžanska državna naftna kompanija SOCAR, pominju se međunarodni wellness i spa brend Henri Chenot, poljski ogranak francuskog Vichy i švajcarska kompanija koja ima iskustva u banjskom liječenju.

ND Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *