Kada je za poslovne žene najbolje da imaju djecu?

Dodajte komentar

Jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju žene koje žele da grade karijeru je usklađivanje poslovnih i porodičnih obaveza. Upravo u godinama kada je potrebno da najenergičnije rade na svojoj karijeri, moraju da budu sa djecom. U suprotnom će osećati grižu savjesti ali i premorenost zbog nedostatka vremena. To je i jedan od razloga što žene zaostaju za muškarcima po pitanju zauzimanja vodećih pozicija u kompanijama.

Istraživanja koja su se vršila na ovu temu su došla do zanimljivih rezultata. Naime, žene koje dobiju djecu prije svoje 25. godine imaju više šansi da kasnije u životu ostvare uspješnu karijeru. Odlaganje do kasnih tridesetih ne pomaže mnogo, jer baš se tada dešavaju ključna unapređenja na poslu koja dovode do bitnih pozicija. Muškarcima su tada u mnogo boljoj poziciji jer uglavnom imaju i žene, pa mogu duže da ostanu na poslu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

S druge strane žene koje dobiju djecu u ranijim godinama nesmetano provedu sa njima najkritičniji period njegovanja. Nakon toga u tridesetim imaju više vremena i energije da se posvete poslu i svojoj karijeri. Posle kada djeca odrastu žene mogu da se maksimalno posvete svom radu i tada dostižu najbolje rezultate.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *